{ "title": "Benmari Usulü Çikolata Eritme", "image": "https://www.eritme.gen.tr/images/benari-usulu-cikolata-eritme.jpg", "date": "23.01.2024 03:12:38", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Benmari Usulü Çikolata Eritme bildiğiniz üzere pastalarda süsleme amaçlı kullanılan yeni trend yöntemlerden biridir. Benmari yöntem çikolatanın en güzel haline yani akışkan ve sıvı şekline gelmesini sağlayan önemli bir yöntemdir. Bu yöntem ile çikolata tadını kaybetmeden erimekte ve sıvı yani akışkan bir hale gelmektedir. Aynı zamanda çikolatanın şekeri yanmadan bu işlem gerçekleşmektedir. Benmari usülü eritme yeni dönem eritme yöntemidir ve pastaların üstünde süsleme amacıyla kullanılmaktadır. Bunun dışında keklerde ve kurabiyelerde de kullanılmaktadır. Şimdi size bu konu hakkında bilgi vereceğim.

Benmari Usulü Çikolata Eritme İçin Gerekli Malzemeleri
Benmari Usulü Çikolata Eritme Nasıl Yapılır?

Oldukça önemlidir. Ama oldukça basit olmakla beraber küçük ip uçları kaçırılır ise çikolatanın şekeri yanabilme olasılığı yüksektir. İlk olarak dikkat edilmesi gereken su çok fokur fokur kaynamamalıdır ve tencerenin içine konulması gereken kabın yeterince büyük olması gerekir aksi taktirde çikolata bulunan kabın içine su girebilir. İlk olarak kısık ateşin üstüne içine kaynamış su konulmalı ve bir taşım kaynatılmalıdır. Sonra içinde kaynayan suyun bulunduğu tencerenin içine çelik kap konulmalıdır. Kap yeterince ısınınca içine çikolata konularak yavaş yavaş eritilmelidir. Çikolata tamamen eridikten sonra içine bir parça katı yağ konulmadır. Katı yağ çabuk erimesini önlemektedir. Bu yüzden kullanılmaktadır. Benmari usulü eritilen çikolata hazırdır. Fakat akışkan haline gelen çikolata fazla bekletilmeden kullanılmalıdır. Çünkü ne kadar çabuk erise de çabucak donma hızı fazladır.

Afiyet olsun.
" } ] }