{ "title": "Çikolata Eritme", "image": "https://www.eritme.gen.tr/images/cikolata-eritme.jpg", "date": "21.01.2024 08:44:56", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "
Çikolata eritme, kek, pasta, kurabiye gibi aklımıza gelebilecek birçok tatlı hamur işi tariflerinde kullanacağımız çikolata, mutfakların vazgeçilmez malzemeleri arasındadır. Yapacağınız tariflerin güzel olması için çikolatanın da doğru bir biçimde eritilmesi gerekiyor. Aksi halde tarifiniz de bozulmalar olabilir. İşte bu yüzden sizlere birkaç önerim olacak. Bunlardan en önemlileri çikolatayı eriteceğimiz tüm malzemelerin kuru olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü çikolata içine kaçan su çikolatayı sertleştirir. Ayrıca çikolatayı direk ateş üzerinde eritilmeye çalışılmamalıdır. Aksi takdirde bu işin içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Çikolatamız yanabilir ve tadı bozulabilir. Çikolata eritmek için kullanılan en sağlıklı iki yöntem vardır. Benmari usulü ve mikrodalga eritmedir.

Mikrodalga Usulü Çikolata Eritme

Bu işlemi gerçekleştirmeniz için öncelikle çikolataları parçalara ayırmanız gerekmektedir. Isıya dayanıklı bir tabak ile orta dereceli mikrodalgada 20 saniye ısıtılmalıdır ve mikrodalgadan çıkarılınca 1-2 dakika bekletilmelidir.

Benmari Usulü Çikolata Eritme

Bu yöntem mikrodalga eritme yönteminden daha zahmetli olmasına karşın elde edilen sonuç güzel ve daha sağlıklıdır.

Öncelikle eriteceğiniz çikolataya bağlı olarak bir kap (Tencere, cezve vb.) seçiniz. Seçtiğiniz tencerenin içine çikolatayı eritmek için bir miktar su ekleyip ateşe koyunuz ve suyu kaynatmaya başlayınız. Daha sonra cam bir kâseye çikolatayı kırarak koyunuz. Bu kâseyi kaynayan tencerenin üzerine koyunuz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken başka bir husus kaynayan su, çikolatayı koyduğumuz kâseye sıçramamalı. Ayrıca tencereye koyduğumuz su çikolata kasesine değmeyecek şekilde su miktarı ayarlanmalıdır. Daha sonraki adımda ise çikolata kasesini tencerenin üzerine oturtup küçük ocağı yakıyoruz. Kaynayan su üzerinde duran kasedeki çikolatalar erimeye başlıyor. Çikolatalar tamamen eridikten bir süre sonra yanan ocağın altını kapatıyoruz.
" } ] }